Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου ο κύκλος των Πανδραμινών Πρωταθλημάτων Σκακιού, με τελευταίο το Δραμινό Πρωτάθλημα Rapid (είχε προηγηθεί το 25ο Πανδραμινό Πρωτάθλημα και το Δραμινό Πρωτάθλημα Blitz στις 27/12-07/01 και στις 10/01 αντίστοιχα).

Δραμινός Πρωταθλητής Rapid (γρήγορο σκάκι) για το έτος 2015-2016 αναδείχθηκε ο νεαρός Χριστοφορίδης Βασίλειος πετυχαίνοντας το απόλυτο σκορ με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες, συνεχίζοντας έτσι την πολύ καλή πορεία που είχε διαγράψει την προηγούμενη ημέρα στο τουρνουά Blitz στην πόλη της Καβάλας. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Δεμιρτζόγλου Χρήστος με 4 βαθμούς, ενώ στην τρίτη ισοβάθμησαν οι Γανιαρίδης Παναγιώτης, Παναγιωτίδης Χρήστος, Τονονίδης Αναστάσιος, Καζάκος Μάρκος και Δερμεντζής Ευθύμιος (εξαπλή ισοβαθμία στις θέσεις 2-7). Την πρώτη θέση ανάμεσα στα παιδιά του Δημοτικού κατέλαβε ο Καζάκος Μάρκος, ενώ ακολούθησαν η Πιστοφίδου Ευσταθία και ο Χατζηγεωργιάδης Ιωσήφ. Πρώτο κορίτσι αναδείχθηκε η Μιχαηλίδου Μαγδαληνή από την Καβάλα.

Το τουρνουά συγκέντρωσε συνολικά 39 συμμετοχές από τη Δράμα, την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη και διεξήχθη στο Εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας. Ευχαροστούμε θερμά τους συμμετέχοντες, καθώς και τους γονείς των μικρών παιδιών. Επόμενη διοργάνωση του Ομίλου, το ανοιχτό Τουρνουά Blitz "Χειμώνας 2016" την Κυριακή 24/01.