Και φέτος o Σκακιστικός Όμιλος Δράμας στα πλαίσια προώθησης του αθλήματος του σκακιού στην πόλη μας διοργάνωσε την Παρασκευή 17 Ιουνίου τουρνουά σκάκι στο δημοτικό κήπο της Δράμας.

Κάτω από τη σκιά των δέντρων του κήπου 44 μικροί και μεγάλοι αγωνίστηκαν και απέδειξαν ότι το παιχνίδι του σκακιού έχει πλέον μεγάλη διάδοση στην πόλη μας.

Στο τουρνουά blitzπου πραγματοποιήθηκε ο Δεμιρτζόγλου Χρήστος και ο Σαμαρίδης Κωσταντινος από την Καβάλα ισοβαθμήσαν με 6 βαθμούς στην πρώτη θέση αλλά μετά την άρση της ισοβαθμίας λόγο κριτηρίων νικητής αναδείχτηκε ο πρώτος. Στην 3η θέση με 5.5 βαθμούς νικητής ήταν ο Λειλόγλου Νίκος που πραγματοποιεί σημαντικά βήματα προόδου.

Στην κατηγορία του κάτω των 18 νικητής ήταν ο Καζάκος Μάρκος με 5.5 Βαθμούς 2ος ήταν ο Χριστοφορίδης Βασίλης και 3ος ο Παυλίδης Χρήστος

Στην κατηγορία του κάτω των 16 νικητής ήταν αναδείχτηκε η Κυριακίδου Χρύσα με 5 Βαθμούς και πολύ καλή παρουσία στους αγώνες 2ος ο Μήτρου Χρήστος και 3ος ο Ελευθεριάδης Γιώργος .

Στην κατηγορία του κάτω των 14 νικητής ήταν αναδείχτηκε ο Πιστοφίδης Ιωάννης με 2ο τον Σαχινίδη Κώστας και 3ο τον Κουγιουμτζή Ιορδάνη

Στην κατηγορία του κάτω των 12 νικητής ήταν αναδείχτηκε ο Χατζηγεωργιάδης Ιωσήφ με 2η την Τουτούνη Μυρτώ και 3η την Πιστοφίδου Ευσταθία.

Στην κατηγορία του κάτω των 10 νικητής ήταν αναδείχτηκε η Τεστέμπαση Χρυσίνα με 2η Χατζηγεωργιάδου Δήμητρα και 3ο τον Χατζηαθανασιάδη Κωνσταντίνο

Στην κατηγορία του κάτω των 8 νικητής ήταν αναδείχτηκε ο Σαχινίδης Σταύρος με 2ο τον Αναγνωστόπουλο Βασίλειο από την Ξάνθη και 3ο τον Κουκουτσολίδη Αναστάσιο

 

Τέλος πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πανοράματος για την πολύτιμη βοήθεια του αλλά και τους γονείς των παιδιών για την υπομονή τους αφού οι αγώνες διήρκησαν 3ης ώρες.

Πληροφορίες για την τελική κατάταξη αλλά και φωτογραφίες από τους αγώνες θα βρείτε στην σελίδα μας www.chessdramas.com

 

Γιατί να μάθω στο παιδί μου σκάκι;


Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν να συναγωνίζονται διασκεδάζοντας. Βοηθάει τα παιδιά στην ανάπτυξη του ορθολογικού τρόπου σκέψης τους, τη βελτίωση των μνημονικών ικανοτήτων, την ενίσχυση του αυτοελέγχου και καλλιεργεί την αποφασιστικότητα, την επιμέλεια, την τάξη και την αντικειμενικότητα.

Η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζοντας την παιδαγωγική αξία του σκακιού από φέτος το εισήγαγε στην πρωτοβάθμια

Εκπαίδευση.