Τουρνουά  Blitz«Μουταφτσής Ευάγγελος».

 

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 διοργανώθηκε από τον Σκακιστικό Όμιλο Δράμας το ατομικό πρωτάθλημα Blitz«Μουταφτσής Ευάγγελος».Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που έχει καθιερωθεί να γίνεται ετησίως εδώ και μία περίπου πενταετία, από τότε που ο Μουταφτσής Ευάγγελος, ο ιδρυτής του Σ.Φ.Γ.Τ. Δράμας και Σ.Ο. Δράμας, έφυγε από τη ζωή. Το πρωτάθλημα διοργανώνεται στην μνήμη του κάθε χρόνο στα τέλη Δεκεμβρίου.

            Την φετινή χρονιά συμμετείχαν περίπου 54 άτομα, με τις πόλεις της Δράμας και των Σερρών να έχουν την πλειοψηφία συμμετοχών, ενώ υπήρχαν και συμμετοχές από την Ξάνθη και την Καβάλα. Συμμετείχαν επίσης πολλοί νεαροί σκακιστές, οι οποίοι κι αυτοί δοκιμάστηκαν στο απαιτητικό σύστημα των 5 λεπτών συνολικά συν 3 δευτερολέπτων προστιθέμενων ανά κίνηση. Το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό, με αρκετές βραβεύσεις και χρηματικά έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές, Δεμιρτζόγλου Χρήστο από την Δράμα, Σταμουλά Νικόλαο από την Ξάνθη και Χριστοφορίδη Βασίλειο από την Δράμα, καθώς και βραβεύσεις στις παιδικές κι εφηβικές κατηγορίες, οι πρώτοι στις οποίες βραβεύτηκαν και με σκακιστικά βιβλία πέρα από μετάλλια.

            Το πρωτάθλημα έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Κούρος», το οποίο για ακόμα μια φορά παρείχε δωρεάν αίθουσα για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Ο Σ.Ο. Δράμας ευχαριστεί θερμά για την φιλοξενία.