Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 4 -1-2014 μετά από 7 αγωνιστικές ημέρες το σκακιστικό τουρνουά που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών και διεξήχθη στην αίθουσα που παραχώρησε το Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Το Πανδραμινό πρωτάθλημα Σκακιού είναι μια από τις πιο παλιές και σημαντικές εκδηλώσεις του συλλόγου που γίνετε ανελλιπώς τα τελευταία 25 χρόνια. Στο φετινό πρωτάθλημα είχαμε το ευχάριστο γεγονός της παρουσίας 30 παιδιών στο σύνολο 50 διαγωνιζομένων και για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε και ένας 2ος Όμιλος μόνο γιαυτα τα παιδιά. Η παρουσία τόσων παιδιών στο πρωτάθλημα αλλά και στα μαθήματα του συλλόγου μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον του σκακιού στη Δράμα.

Οι δυο πρώτοι νικητές με την μεταξύ τους ισοπαλία ηταν πρωτοι με 5,5 βαθμους αλλά λόγω κριτηρίων ισοβαθμίας την πρώτη θέση κατέλαβε ο Δεμιρτζογλου Χρηστος και την δεύτερη ο Χριστοφοριδης Χριστοφορος , ενώ τρίτος ήταν ο συναθλητής τους στον Σύλλογο Φίλων και Γραμμάτων Τεχνών ο Παναγιωτιδης Χρηστος με 5 βαθμούς.

Στην κατηγορία κάτω των 18 ετών, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Χριστοφοριδης Βασιλης που συγκέντρωσε 5 βαθμούς σε 7 αγώνες, με δεύτερο τον Δερμετζη Ευθυμιο και τρίτο τον Καμπανη Γεωργιο.

Στην κατηγορία κάτω των 16 ετών, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Αλεξανδριδης Χρηστος με 4 βαθμούς σε 7 αγώνες, με δεύτερο τον Καμπανη Σταυριανο και τρίτο τον Τσουγουζιδης Χρηστος.

Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Γεωργιαδης Δαβιδ ,με δεύτερο τον Καζακο Μαρκο και τρίτο τον Θεοδοσιαδη Σταυρο

Τέλος, στα κορίτσια στην κατηγορία κάτω των 18 ετών, πρώτη αναδείχθηκε η Δερμεντζη Αικατερινη με 3 βαθμούς

Στην κατηγορία κάτω των 16 ετών πρώτη ήταν η Γκαρμπουνη Εφη που ηταν και η νικητρια του Β ομιλου με 6 βαθμους 2η ηταν η Καμπανη Ευαγγελια και 3η η Παισιδου Ιωαννα.

Στην κατηγορία κάτω των 12 1η ηταν Πιστοφιδου Ευσταθια 2η η Χατζηγεωργιαδου Δημητρα και 3η η Ευδοκιου Καλλιοπη.

Στις ειδικες κατηγοριες ειχαμε 1ο βετερανο τον Γεωργιαδη Γιωργο και 1ο νηπιο τον Πασχαλιδη Θοδωρο

Τις απονομές πραγματοποίησε η Αντιπροεδρος του Σκακιστικου Ομιλου Δραμας η οποία ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τους μικρούς σκακιστές.

Παράλληλα έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας και ο τυχερός ήταν ο κυριος Πασχαλιδης

Ευχόμαστε του χρόνου η διοργάνωση να διεξαχθεί με την ιδία και μεγαλύτερη επιτυχία και μαυτο τον τρόπο να προβληθεί όσο γίνετε περισσότερο το άθλημα του σκακιού στην πόλη της Δράμας

Καλή χρονιά σε όλους

Τα bulletin απο τους αγωνες μπορειτε να τα βρειτε εδω

Οι τελικες Καταταξεις των 2 Ομιλων ηταν οι εξης