Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία  το Τουρνουά blitzστη μνήμη του Μουταφτση Βαγγελη.

Ο Μουταφτσης Βαγγελης ήταν ένας από τους ιδρυτές του Σκακιστικού τμήματος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών καθώς και του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας και υπήρξε  θεμέλιος λίθος της ανάπτυξης του σκακιού στην πόλη της Δράμας.

Διοργανωτής των αγώνων ήταν ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας και οι αγώνες διεξήχθησαν στον όμορφο χώρο του ΤΕΙ Δράμας.

Αξίζει να τονιστεί ότι δεν ήταν μόνο το πλήθος των παικτών αλλά και η ποιότητα αυτών. Έτσι οι παρτίδες που παίχτηκαν ,παρόλο τον σύντομο χρόνο που διέθετε κάθε παίκτης, ήταν ιδιαίτερα δυναμικές. Η προσέλευση τόσων πολλών και καλών παικτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας.Η επιβράβευση αυτής της μεγάλης προσπάθειας του συλλογου για την διοργάνωση του τουρνουά ήρθε μέσα από τα πόλλα συγχαρητήρια των συμμετεχόντων και των συνοδών τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι είχαμε την συμμετοχή 100 παιδιών αλλά και μεγάλων από την Δράμα, την Ξάνθη, την Σέρρες, την Κομοτηνή και την Καβάλα. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης παιδιών  οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε 2 ομίλους. Στον Α όμιλο συμμετείχαν οι μεγάλοι και παιδιά γυμνασίων και λυκείων. Στο Β όμιλο αγωνίστηκαν παιδιά δημοτικού τα οποία άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Βραβεύτηκαν οι 3ης πρώτοι που ήταν οι:

1η  η Μανελιδου Μαρια

2ος ο Σεχλιδης Σαββας

3ος ο Σταμουλας Νικολαος

Επίσης μετάλλια έλαβαν και οι :

Στην κατηγορία κάτω των 18 ο Τσεκμες Δημητρης

Στην κατηγορία κάτω των 14 ο Δεμελκας Ιωαννης

Στην κατηγορία κάτω των 12 ο Γεωργιαδης Νικολαος

Στην κατηγορία κάτω των 10 ο Βαγιανος Χρηστος

Και στα κορίτσια

Στην κατηγορία κάτω των 18 η Μιτικα Κατερινα

Στην κατηγορία κάτω των 14 η Μιχαηλιδου Μαγδαληνη

Ως σύλλογος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση του τουρνουά και ιδιαίτερα την Κοσμήτορα του τμήματος κυρία Θεοδώρα Μέρου για την παραχώρηση του χώρου αλλά και την προσωπική της φροντίδα για την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά.