0 02 05 3c7b1c37de0ebbbdd591130962d432e56ec6b381ad4027effe61d6431c5cb253 21d0e0df

Σήμερα, Κυριακή 24/11/2019, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, έλαβε χώρα ο δεύτερος γύρος του Γκραν Πρι Δράμας-Σερρών. Είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε πρόσφατα και φαίνεται ότι θα εδραιωθεί, μιας και οι συμμετοχές και από τις δύο πόλεις είναι παραπάνω από ικανοποιητικές.

Φέτος, ο πρώτος γύρος είχε γίνει στις Σέρρες, με αντίστοιχα μεγάλη συμμετοχή. Ιδιαίτερα ευχάριστη είναι η αθρόα συμμετοχή νεαρών σκακιστών και σκακιστριών, που αγωνίστηκαν χωρίς διαχωρισμό με τους έμπειρους σκακιστές.

Όσον αφορά το ίδιο το παιχνίδι, επρόκειτο για αγώνες Rapid (Γρήγορο σκάκι), με αρχικό χρόνο 10 λεπτά και προστιθέμενο χρόνο 5 δευτερόλεπτα ανά κίνηση. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως η κάθε παρτίδα έχει μέσο όρο 25-30 λεπτά.

Ευχαριστούμε το προσωπικό του Δημαρχείου για την παραχώρηση της αίθουσας και προσωπικά τον ίδιο τον Δήμαρχο, που επιμελήθηκε για να λυθούν οι όποιες δυσκολίες για την παραχώρησή της.

Στο αγωνιστικό κομμάτι είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα

Στο τουρνουά Rapid του Α ομίλου που πραγματοποιήθηκε νικητής ήταν ο Καζάκος Μάρκος με 2ο τον Κουδουνης Βασιλης και στην 3η θέση τον Κωσταντινιδη Μαυρουδη

Στην κατηγορία του κάτω των 16 νικητής ήταν η Πιστοφιδου Ευσταθία, 2ος ο Πιστοφιδης Ιωαννης και 3ος Γεωργιάδης Ηλίας ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Κυριακίδου Χρύσα

Στην κατηγορία του κάτω των 14 νικητής αναδείχτηκε ο Καμπουρίδης Πασχάλης με 2ο τον Αγραφιωτη Νικόλαο και 3ο την Συλλα Δέσποινα ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Χατζηγεωργιαδου Δήμητρα

Στην κατηγορία του κάτω των 12 νικητής ήταν ο Χαριστές Νικόλαος με 2ο τον Ποδαρα Αγαμέμνων και 3ο τον Χατζηγεωργιαδη Ιωσήφ ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Χαριστε Ελένη

Στην κατηγορία του κάτω των 10 νικητής αναδείχτηκε ο Σπανδωνίδη Βασίλης με 2ο τον Κιρμανιδη Βασίλη και 3ο Σερετη Νικόλαο τον ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Τσιαούση Αναστασία.

Στην κατηγορία του κάτω των 8 νικητής αναδείχτηκε ο Κασμεριδης Γεωργιος με 2ο τον Κριβα Κωνσταντίνο και 3ο τον Σερετη Αναστάσιο ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Δεμιρτζογλου Μαρια-Ραφαηλια.

Επίσης απονεμήθηκαν βιβλία στους πρώτους της κάθε κατηγορίας που διακρίθηκαν και στα δυο τουρνουά που έγιναν στις Σέρρες και Δράμα. Έτσι 1ος ήταν Καζάκος Μάρκος με 2ο τον Κουδουνης Βασιλης και στην 3η θέση τον Χαριστε Νικολαο στην κατηγορια U16 η Κυριακιδου Χρυσα στην U14 ο Καμπουρίδης Πασχάλης στην U12 ο Σαχινιδης Σταυρος στην U10 o Σπανδωνίδη Βασίλης και στην U08 o Κριβας Κωνσταντίνος.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στη Δράμα με το τουρνουά blitz στη μνήμη του Μουταφτση Ευάγγελου που θα γίνει στο δημαρχείο στις 1 Δεκεμβρίου.